Banengroei van 3,9% in het MKB; een kwart van de werknemers in het MKB wisselt van baan

 In Nieuws

Tilburg, 29 mei 2019 – Wederom laat het Nederlandse MKB een groei zien in werkgelegenheid. In het eerste kwartaal van 2019 is een groei van 3,9% geconstateerd ten opzichte van het voorgaande jaar. Opvallend is de hoge in- en uitstroom van personeel, waarbij een vervangingsvraag van 25% is waargenomen.

De banengroei in het Nederlandse MKB blijft aanhouden. Met name de provincies Noord-Brabant, Groningen en Drenthe laten een sterkte groei zien. Met name in de zorgsector en de timmerindustrie is een substantiële groei waargenomen, waarbij de timmerindustrie met 10,2% is gestegen en de kinderopvang, de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg alle met meer dan 7,3% zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar.

De dynamiek in de MKB is onveranderd hoog met maar liefst 25% aan vervangingsvraag en 3,9% uitbreidingsvraag.

De groei in banen ligt wederom hoger dan de door CBS gesignaleerde groei van het BBP die tot en met het eerste kwartaal op 1,7% stond. De Van Spaendonck MKB Banenmonitor blijft zich steeds verder doorontwikkelen in (de analyse van) sectorale data, gegevens over werkenden naar leeftijd en functies en ook specifieke data over salarisontwikkelingen.

Leave a Comment

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Updates ontvangen