Groei werkgelegenheid in MKB zet zich met 3,8% over volle breedte door

 In Nieuws

Tilburg, 16 november 2017 – In het MKB is in het derde kwartaal van 2017 een groei in werkgelegenheid van 3,8% waargenomen ten opzichte van het derde kwartaal van 2016. De groei in het midden en kleinbedrijf ligt al maanden boven de 3,5% en daarmee boven het bruto binnenlands product (CBS). Alle sectoren en ook de meeste provincies laten mooie groeicijfers zien.

Het MKB is met recht een banenmotor te noemen. De groei in het aantal banen ligt volgens de Van Spaendonck MKB Banenmonitor al drie kwartalen op rij op dit hoge niveau en vrijwel alle sectoren profiteren van het economisch herstel. Alhoewel de zorg doorgaans wordt gekenmerkt door relatief grotere organisaties zien we het MKB in deze sectoren groeien en weten deze organisaties ook nog hun vacatures in te vullen. Verder zien we substantiële groeicijfers in kinderopvang, metaal en groot- en detailhandel.

De druk op de arbeidsmarkt wordt breed gevoeld, naast nieuwe banen was er immers sprake van ruim 19,7% vervangingsvraag. Alle regio´s in Nederland profiteren, met Friesland, Overijssel, Flevoland en Noord Brabant als  absolute koplopers.

Leave a Comment

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Updates ontvangen